Skyggesider

Skyggesider stammer fra Carl Jung. Han sagde: ”at skyggesiden er den person vi helst IKKE vil være” samtidig sagde han at ”the good is in the dark” og hvad mente han så med det.

Hvad er skyggesider?

Kort fortalt så er det alt det du:

Skyggesider kan f.eks være:

Hvordan finder jeg ud af om det er min skyggeside der "taler" til mig?

Hvorfor skjuler vi vores skyggesider?

Fordi vi ofte tror at vi ikke er værd at elske hvis vi rummer de her følelser og tanker.

Vi skammer os over vores skyggesider fordi vi har lært at det skal vi. Skyggesider er vi ikke født med, men de dannes tidligt i ens barndom, som dispositioner, der er uforenelig med den livsform eller det miljø, som vi lever i. Derfor kan man godt komme til at give skyggesider videre til sine børn.

Det er mange børn som har hørt disse udsagn under sin opvækst:

Osv osv ja du kan sikkert forsætte listen … På denne måde lærte vi at undertrykke alt det ”forbudte” og tage en maske på , som afstemte de forventninger som omverdenen havde til os og som omverdenen ville acceptere. Vi undertrykker vores indre skygge

Hvor ”gemmer” vores skygger sig så?

Ja skyggen ligger der hvor f.eks vores skam ligger. Den er i vores hemmeligheder. Den er alt det, vi IKKE vil have at andre ser eller ved om os.

Eksempler:

Du poster på facebook/Instagram

Bagefter sidder du og spiser kage, bland selv slik, chips og en ”pap” pizza fra Netto derhjemme, samtidig med at du ser et program i fjernsynet om meget overvægtige mennesker der er i gang med at tabe sig. Du sidder og fordømmer de mennesker du ser i fjernsynet mens du tænker: godt det ikke er MIG som er så usund og doven.

Hvor bor skyggen så?

Den bor i dine egenskaber. Det er der du skal lede hvis du virkelig vil tage fat om det her arbejde.

Det er ikke nemt, fedt eller sjovt det ved jeg godt. Men det er meget lærerigt og en kæmpe hjælp til at opdage sig selv og se verden med nye øjne.

Kort sagt:
HVEM er DU, når du er helt ALENE

Hvordan finder jeg mine skyggesider tænker du?

Du kan starte med at skrive ned hvilke egenskaber du gerne vil beskrive dig selv med. F.eks. hvis du skal søge nyt arbejde og blev bedt om at fortælle om dine stærke sider.
Dine skyggesider er dine stærke siders MODSÆTNING

Det er vigtigt at du finder dit eget ord for modsætningen. Når du finder det kan jeg næsten garantere dig at du tænker: nej sådan er jeg altså ikke

Det er helt normalt at der er lidt modstand, når man begynder at arbejde med sig selv
Du skal jo ikke blive dine dårlige sider, men inviter dem indenfor …. Spørg dig selv, hvordan livet ville være hvis du tillod dig selv at være lidt mere krævende, lidt mere grådig, lidt mere egoistisk eller noget andet- uden at det pludselig bliver til `hele`dig

Brug dine skygger – og bliv et helt menneske!!
Du behøver ikke bruge så meget tid på at fremstå så perfekt som muligt. Dine mindre heldige sider er nemlig mindst lige så interessante- og det gør dig bare mere autentisk.

Gavmild? Elskelig? Omfavnende og givende? Hjælpsom? Det er da lige dig ikke?

Eller er der rester af mindre flatterende tillægsord, der med rette kunne bruges om dig, hvis du nu var HELT ærlig. Det er vi sjældent, for mange af os er utrolig dygtige til at forsøge at give folk et indtryk af det meget ordentlige og perfekte. Vi må nemlig også godt vise den del af os selv som ikke er perfekt, for vi er jo også dovne, manipulerende, grimme og ligegyldige nogle gange. Heldigvis for det!

Når vi begynder at se på vores skyggesider, forandrer vi os tilsyneladende. På den gode måde.

Det sker noget helt magisk…. Du bliver mere dig selv og dine omgivelser kan tydeligt mærke dig. Sådan er det med mennesker som tør at hvile i både det gode og det dårlige.

Du får det bedre med dig selv og din energi bliver højere og det samme gør dit selvværd, fordi du nu accepterer de sider af dig selv som du tidligere nægtet at kigge på.

Forstå hvorfor din opvækst har så stor indflydelse på dit liv i dag

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag guiden “4 tegn på stress, du ikke ved stammer fra din barndom”

.

Navn:

E-mail:

Forstå hvorfor din opvækst har så stor indflydelse på dit liv i dag

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag guiden “4 tegn på stress, du ikke ved stammer fra din barndom”

.

Navn:

E-mail: